Op 20 november 2021 is onze collega Max van den Berg onverwacht overleden op 69-jarige. Wij herinneren hem als een bevlogen collega, een perfectionist met humor en passie. Hij is ook de maker van ons enige echte “Gildelied”. We zullen hem missen…

Plezier, romantiek en ontroering

Troubadour Max “el Errante” (de zwerver) heeft een uitgebreid, internationaal repertoire en is daarom inzetbaar op vele gelegenheden. Gezelligheid en kwaliteit gaan altijd hand in hand bij hem! Belangrijke ingrediënten zijn persoonlijk contact en integriteit. Mobiel en onversterkt komt zijn act het best tot zijn recht.

De muzikale loopbaan van Max is langs vele uithoeken van de muziek gelopen. Het begon met Dylan en de Stones op gitaar, banjo en mondharmonica. Engelse en Amerikaanse folkmuziek dus. Banjo-leraar. Folkrock-band. Viool. Elektrische gitaar. Jazzrock. Jazz. Punkband. Conservatorium. Leraar jazzgitaar. Flamenco. Klassieke gitaar. Eigen liedjes. Op de Spaanse toer met muziek uit Spanje en Latijns Amerika.

Max is vanaf 1995 heel druk als troubadour en liedjeszanger. Naast de bedrijf- en familiefeesten heeft hij vele kastelen en andere Bourgondische speelplekken leren kennen in Nederland en België. Dit noodzaakte hem om ‘oud’- Nederlands repertoire te leren. Met zijn laúd en zijn gitaar geeft hij daar een eigen invulling aan. Compleet entertainment!

Ik houd ervan om bij mijn optredens persoonlijk contact te maken met de mensen voor wie ik speel. Plezier, romantiek en ontroering. En verzoeknummers als ik ze ken. Door mijn ervaring met al deze uiteenlopende muziekstijlen heb ik een zeer gevarieerd repertoire opgebouwd, van meer dan 300 nummers, dat ik naar believen en behoefte kan inzetten, en alles uitgevoerd met finesse, souplesse en enthousiasme. Ik vergeet bijna te vertellen dat een flink aantal Franse chansons deel uitmaken van mijn repertoire. Het komt ook nog wel eens voor dat ik ter plekke liedjes verzin. Of ze op bestelling schrijf. Het is dan ook niet vreemd dat ik de laatste jaren ook wel geboekt wordt als sneldichter.

instrument: gitaar, laúd
repertoire: Nederlands, Spaans, Frans, eigen werk
kostuum: middeleeuws, bourgondisch, mediterraan

adres: De Voorstenkamp 18-63, 6545 GP  Nijmegen
e-mail: maxvandenberg@hetnet.nl
website: www.troubadourmax.nl
telefoon: 024-3775614